Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

Buñuel meztelen esszenciája

2008.10.04. 19:48 blogíró

Ha ezt a nagy rendező sejtette volna…


A blog.hu-n böngészve bukkantam erre a blogra, ami különféle filmekből gyűjti a meztelen jeleneteket képekkel és letölthető videókkal együtt. Ez persze nem új találmány, számtalan ilyen oldal létezik a neten. Vélhetően a blog írója sem maga gyártja a videókat, csak összeszedi különböző netes fórumokról.


Ahogy belelapoztam a kínálatba meglepve láttam, hogy A vágy titokzatos tárgyából is vannak fent videók. Az alábbi képen például éppen Fernando Rey lesi meg Ángela Molina-t:


 


Az kevésbé meglepő, ha mondjuk az Elemi ösztönből, vagy a Kardhalból van jelenet, mert ezek a filmek a popkultúra részei. De hogy egy ma egyre kevésbé ismert (a popkultúra rajongók körében legalábbis) filmrendező művészlelkek által fogyasztott filmjéből is kihámozták a meztelen részeket, az kissé váratlanul ért. Bár jobban belegondolva, miért éppen a művészfilm rajongók között ne lennének kéjencek?


Lehet, hogy ezek a filmek csak ilyen formában fognak eljutni az utókorhoz? Esetleg lesz olyan ember, aki a meztelen jeleneteken keresztül fog egyáltalán rátalálni a filmre, és így válik a mester rajongójává. Ha így nézzük, akkor nagy kár, hogy a Burzsoázia diszkrét bájában, vagy Az öldöklő angyalban nincs meztelen jelenet. :)


Buñuel nem volt éppen szokványos figura (gondoljunk csak például Az andalúziai kutyára), ezért neki biztosan tetszene a dolog, és ha ezt előre sejtette volna, hogy így alakul a világ, akkor a filmjei kulcspontjait bizonyosan meztelen jelentek közé szervezte volna. Ezek a videók szerintem még száz év múlva is a neten fognak keringeni, és emlékeztetnek majd a filmre, míg más értékes filmekre, amelyekben nincs ilyen jelenet, már senki sem fog emlékezni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: jövő film videó meztelen bunuel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása