Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

A kukac a hátadban

2010.07.15. 21:03 blogíró

Az egyik nap a szúnyogokkal küzdve felmerült bennem a gondolat, hogy miért létezik egyáltalán egy ilyen valószínűtlen állat, amelyik rám száll, és aztán belém szúr egy csövet? Ha az intelligens tervezés igaz lenne, akkor a tervező bizonyára nem illesztett volna egy ilyen kellemetlen állatot a rendszerbe, de tervező hiányában a vak órásmester a szuboptimális zsiráf mellett megajándékozott minket a csodálatos szúnyoggal is.

Mindenesetre, ha már így vagyunk vele, elmentem a Youtube-ra megnézni, hogyan szúrja át ez a szeretetreméltó állat a bőrömet, és találtam is róla videót, de aztán jobban lekötött egy másik videó, amin csipesszel piszkáltak ki éppen dolgokat egy vidám egyén hátából. Az áldozatot a videó szerint szórakoztatta a dolog, mert gondosan felhívja a csipeszes nő figyelmét, hogy ne dobja el, amit kihúz belőle, mert ő is meg akarja nézni. Aki borzongásra vágyik, itt megnézheti:

Ezt persze nem szúnyog okozza, hanem egy másik nagyszerű találmány, a kedves bagócslégy, melynek létezése számomra elég nyomós ok arra, hogy ezentúl kevésbé vágyakozzak trópusi tájakra utazni. :P

8 komment

Címkék: természet 18+

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2010.07.16. 08:02:45

A bagócsért nem kell sehova utazni. Teli vagyok bagócscsípésekkel. Rohadt egy dolog, de emberbe ritkán "pakol"

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.16. 08:12:14

@Babette_: Talán errefelé egy szelídebb változat honos. A vadabb dolgok szerencsére általában a trópusok környékén vannak. :)

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2010.07.16. 09:08:47

A parazita tervminta nagyon életképes, újra és újra felbukkan, még az emberi társadalmakban is :).

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.16. 12:13:43

@Dagenham: amennyiben a gazdaszervezet nem tud védekezni ellene, evolúciósan ez nyerő stratégia

Asidotus 2010.07.16. 18:44:03

Szúnyogokról meg Teremtésről és Intelligens Tervezésről

A szúnyog egy fontos állat, egy halom másik tápláléka, mint pl. a fecske és a béka. A béka is fontos állat, mert a gólya tápláléka. Vagyis mondhatjuk, hogy szúnyog nélkül nincs fecske és nincs gólya sem, többek között.
A szúnyognak kellünk mi, mert a vérünkből táplálkozik. Ez genya dolog a részéről, de szerintem az emberevő oroszlán még genyább dolog, az a fél csepp vér, amit a szúnyogok elvesznek, az még belefér.
Mindezidáig még okos, rendes dolog is volna a Teremtőtől, akár rá is foghatnánk, hogy alátámasztja az Intelligens Tervezés elméletét. De jön a de! Amitől ez az elmélet átmegy sátánista istenkáromlásba vagy szimpla butaságba.
Ugyanis van a dologban egy ordas nagy hiba, amit egy Teremtőtől nem várna az ember, méghozzá joggal. Aki Istennek tulajdonítja a szúnyogok létét, az azt mondja, hogy:
a, Isten rosszindulatú
b, hibát követ el.
Mi lenne ez a hiba? A viszketés.
Ugyanis az égadta világon semmi sem indokolja, hogy a szúnyogcsípésnek viszketnie kellene. Szúnyogcsípés során véralvadásgátló kerül az emberi szervezetbe, és az okozza a viszkető érzést. Könyörgöm, ha valakinek isteni hatalma van, nem tudta volna viszketésmentesen megoldani? Ez a mai embernek is sikerült már, pl. ott a Syncumar gyógyszer, trombózis esetén adják, és véralvadásgátló. És mégsem viszket tőle a nagymamám. Ne mondjuk már azt, hogy ami megy a XX. század emberének, az nem menne Istennek!

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.16. 18:59:01

@Nűnű: Na igen, a tervezettség és a hasonló kényelmetlenségek kapcsolatáról már volt itt bejegyzés, ami hasonló dolgokat feszegetett:

agyvihar.blog.hu/2009/05/01/hogyan_tervezzunk_intelligensen_krokodilkonnyeket

Egyébként a probléma áthidalható egy hívő számára azzal, hogy Isten magát az evolúció mechanizmusát teremtette meg, és így ugyan volt szerepe a teremtésben, viszont az evolúció nem optimális megoldásaiért már nem ő a felelős. :P

Asidotus 2010.07.16. 19:16:41

@blogíró: ez a katolikus vélemény, mert a Pápa is ezt mondta, hogy Isten műve az evolúció. De a protestáns felekezetek hajlamosabbak fundamentalistán, betű szerint értelmezni a Bibliát.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.16. 20:19:51

@Nűnű: nekik is megvan a praktikus magyarázatuk: az egész Univerzum egy kozmikus terv része, és ebben szerepe van a fájdalomnak, szenvedésnek és még egy olyan kellemetlen apróságnak is, mint a szúnyogcsípés, de ezt a tervet mi nem foghatjuk fel ésszel, ezért el kell fogadnunk, hogy mindennek megvan a maga oka, ha nem is tudjuk megmagyarázni.

Így tehát a szúnyogcsípés is okkal viszket. :P
süti beállítások módosítása