Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

Szeretnél a pároddal együtt egy időben ugyazon a TV-n két különböző műsort nézni?

2008.11.02. 19:38 blogíró

Azt írja a net, hogy Amerikában feltaláltak egy olyan eszközt, amivel két ember ugyanazt a TV-t nézve egy időben más műsort láthat.

A készülék ebben az üzemmódban kombinálja a két műsor képét, a nézők pedig speciális szemüveget viselve nézhetik azt a műsort, amit szeretnének. Legalább egyiküknek fülhallgatót is kell használnia persze, hogy a megfelelő hangot hallja a műsorhoz.

Elsőre bizarr ötletnek hangzott. Mintha technikai eszközökkel rásegítenénk az elidegenedésre, ami már amúgy is tapasztalható (lelki világválság?), amikor a családtagok külön szobákba vonulnak (ha megtehetik), hogy azt nézhessék, amit ők akarnak. Egy ilyen találmány erre még rátesz egy lapáttal azáltal, hogy már akkor se fognak beszélgetni, ha egy szobában vannak, mert mindenki elvan a saját kis műsorával.

Aztán eszembe jutott, hogy van azért pozitív oldala is a dolognak. Arra manapság már szinte lehetetlen rávenni az embereket, hogy olyasmit nézzenek, amit nem akarnak, ha több TV is van a lakásban. Ezzel az eszközzel viszont fizikailag együtt lehetnek a családtagok úgy is, hogy közben más műsoron szórakoznak. Apa nézi a focit, anya nézi a Barátok köztet, és közben ugyan nem hallják, és nem látják egymást, de legalább a kanapén ülve foghatják egymás kezét.

És manapság már ez is valami, nem? :)
 

9 komment

Címkék: jövő tv élet találmány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ROTFL Mano 2008.11.02. 20:41:39

Ugy gondolom, hogy siman tudnank a baratnommel ilyen tevet nezni, anelkul, hogy beszelgetnenk. TV bekapcs, szepen ratolatna a farkamra - es itt jon a bibi! Mivel ebben a pozituraban egy vonalban vagyunka TV keszulekkel, ezert esetunkben nem mukodne az eltolodasbol adodo kulonbozo kep! Nem kulonbozo latoszogekbol neznenk a keszuleket, hanem egy vonalbol! Igy nalunk saaajnos ez nem jon be! (Ettol eltekintve az otlet kivalo!)

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.03. 06:02:08

Kíváncsian várom, ez pl. jó ötlet az USA-ból.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.03. 06:37:28

Azért nekem még mindig olyan érzésem van, hogy ez egyfajta antiutópia lenne.

Szemüvegben, fülhallgatóval ülni "együtt", miközben mindenki el van merülve a sajűt világában... Milyen "együttlét" lenne ez? :)

Hun.Spb · http://www.hunspb.blog.hu/ 2008.11.03. 11:45:04

Én, ha nincs olyan műsor, amit együtt akarunk nézni, inkább rögzítem a műsort, és elmegyünk a kutyával sétálni.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.03. 14:34:02

Ez az egészséges gondolkodás. Bárcsak mindenki így állna hozzá.

Tia 2008.11.05. 11:21:45

Huh basszus...jó hogy szoltál, már majdnem vettünk egy "placma" tévét....akkor most megvárjuk amíg az újabb agyalágyúltság ideér amcsiból...

Bár mi eddig is megoldottuk a szituáció problematikáját...kb.három féleképpen, amit itt közkincsé is teszek:
1.Megnéztük hogy melyik müsornak van ismétlése késöbb éjjel, és azt felvettük, a másikat meg megnéztük...
2.Annak a müsorát néztük meg, aki hangosabban ordibált...ja és a távirányítóval messzebbre szaladt...
3. Addig addig kapcsolgattunk összevissza, amíg egy harmadik müsor nem érdekelt egyszerre mind a kettönket...
/4. "alternatív megoldás"...dugtunk egy jót, közös zuhanyzás, összebújás és alvás...aztán tök mindegy mi megy a tévében..../

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.05. 11:34:29

A 4. megoldás még a szemet sem rongálja. :DDD

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.13. 00:12:18

:))

Nyugi. Többe fog kerülni a leves, mint a hús. A két polarizált vagy LCD kitakarásos szemüveg, az adást szűrő szerkezet, valamint a dupla dekóder többe fog kerülni, mint egy kistévé.

Aki meg mégis megveszi, az rájön, hogy
- izzad a füle a fülesben (ha rajta van)
- vagy zavarja a másik fülesének a hangja, amikor az leveszi szellőzni, mert izzad a füle
- 100 évvel később az evolúciónak köszönhetően megszűnik a fülizzadás
- fülpiszkáló cégek mennek tönkre, amelyekre bankok alapoztak
- 200 évvel később 15 éves korban a fül a szárazságtól letörik
- ezért tönkremennek a telefonos cégek is
- fellendül a könyvolvasás
- és az optika
- a szemüveget valahová oda kell csiptetni
- ezért 100 évvel később kinő a fül
- 200 évvel később fellendül a telefonálás
- 300 évvel később feltalálják a tévét, amin két csatornát lehet egyszerre nézni...
süti beállítások módosítása