Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

Kocogj az íróasztal mellett!

2009.03.05. 06:56 blogíró

Az aggyal foglalkozó tudósoktól és orvosoktól manapság szinte már unásig halljuk, hogy a sport, a mozgás nagyon jót tesz a fejünkben levő szürke masszának is. Állítólag még kreatív ötletek is könnyebben születnek mozgás közben. Születtek is erre karikatúrák, amiken a résztvevők futógépeken kocogva vesznek részt a megbeszéléseken. Jó vicc, gondolhatja az ember, de aztán kiderült, hogy nem az.

Ugyanis már kitalálták az íróasztallal kombinált mozgást ülőmunkát végzők számára. A sportos dolgozó áll a gép előtt, és munkavégzés közben normális sétálótempóban lépked a futószalagon:

Aki nem szeret ácsorogni, az ülve is biciklizhet:

Film is van:



Ezek után nem lehet kifogás irodában dolgozók számára, hogy nincs idő edzeni menni, hiszen el sem kell menni az asztal mellől. A fitt dolgozó pedig jobban dolgozik, ezért a munkahely is jól jár.

Lehet, hogy csak idő kérdése, és mindannyian, akik számítógép előtt dolgozunk, szuperfittek leszünk? :)

 

4 komment

Címkék: egészség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kg-- 2009.03.05. 12:48:30

Elsőre nem tűnik ideillőnek a bejegyzésem, de a végére kiderül.

Az óvónők azt javasolták szülőin, hogy a gyerekeket hagyjuk sokat futkározni, mászókázni, labdázni (két kézzel), stb. Az ok pedig az, hogy a testünk két oldalának összehangolt mozgását igénylő tevékenységek fejlesztik a kommunikációt a két agyfélteke között, s ez által hosszú távon jó hatással vannak a kreativitásra, intuíciós készségre, belső motiváció fejlődésére. És persze a vérkeringés felpezsdítésének rövid távú hatása sem elhanyagolható az agyműködés szempontjából.

Gondolom, felnőtteknél is hasonló indokai lehetnek a mozgásgazdag (van ilyen szó?) ülőmunkának.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.03.05. 16:02:26

@kg--: elképzelhető, ha egy orvos esetleg erre jár, akkor talán megerősíti.

Mindenesetre én már azon agyaltam, hogyan lehetne kipróbálni a hatást a gép mellett. Például ha elakadok egy problémán, akkor ha elkezdek fekvőtámaszokat nyomni, vagy ugrókötelezni, akkor hamarabb jön-e a megoldás. :)

sebcsaba 2009.03.05. 19:05:56

Nagyszerű, látom nem vagyok egyedül!

A számítógépezés szobabiciklivel kombinálva című sportot már lassan évek óta mondogatom, bár én beletenném azt is, hogy a fékezés helyett dinamót tekernék, ami mondjuk egy laptop áramellátásának legalább egy kis részét fedezhetné, ergo energiatakarékos is egyben.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.03.05. 19:32:53

@sebcsaba: a biciklis változat áramtermelés szempontjából jó, de mozgás szempontjából nem, ugyanis ott abba tudod hagyni a tekerést.

A futópados változaton a szalag folyamatosan megy alattad, úgyhogy egyfolytában lépkedned kell, nem hagyhatod abba. :)
süti beállítások módosítása