Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

A kis karmok mélyen vájnak a húsba

2009.12.02. 22:35 blogíró

Nemrég fejeztem be a Snow Crash-t Stephenson-tól (nem igazán tetszett, a Cryptonomicon jobban bejött, azt tudom ajánlani az informatikus vénájú olvasóknak), és a könyv kapcsán olvastam egy férfiriogató mítoszról, aminek az a lényege, hogy egyes nőknek fogai vannak odalent. (Nemrég egyébként film is készült a témáról).

Ez a mítosz jutott az eszembe, amikor a napokban hallottam egy hasonló elven működő nemi erőszak elleni védőeszközről. Lehet, hogy a kitalálói is olvasták a legendát? Ahogy a képen látható, az eszköz belső felületén kicsi, befelé hajló, éles karmok vannak. Amikor az erőszakos támadó észreveszi, hogy valami nem stimmel, és visszavonulna, a karmok teszik a dolgukat: belevájnak az idegen testbe, és nem is engedik el, vagyis a szerkezet rajta marad a behatolón, mint egy csapda:

rapeaxe

A kitalálói szerint az eszköz elgondolkodtatja majd a támadót, illetve eléggé lefoglalja majd, és így az áldozatnak lesz lehetősége elmenekülni. Ha az erőszakoskodó ösztönösen le akarja majd cibálni magáról az alkalmatosságot, az nem lesz jó ötlet, mert csak sebészeti úton lehet eltávolítani, ami természetesen megkönnyíti majd a tettes azonosítását is.

A találmányt a kritikusai barbárnak nevezik, és ellenzik, hogy gyógyszertárakban áruljanak ilyesmit, amire a készítők lakonikusan csak ennyit válaszolnak: egy középkori tett középkori büntetést érdemel.

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pogacem 2009.12.03. 12:09:16

Nem teljesen világos. Tehát folyamatosan egy olyan izével kellene rohangálnom? Vagy mikor megtámadnak, gyorsan kérek egy perc szünetet és applikálom?

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.03. 13:26:02

@pogacem: Vélhetően előre fel kell venni, és olyan helyekre szánják, ahol jó eséllyel lehet erőszakra számítani.

en.wikipedia.org/wiki/Rape#Statistics

pihe** 2009.12.03. 16:48:44

@blogíró: normális nő nem teszi a lábát olyan helyre, ahol nyilvánvalóan támadásnak lehet kitéve....
aki kitalálta ezt a szerkezetet, nem gondolta végig... ha csak simán sikoltozik vagy megrúgja a megtámadott nő, attól is marha dühös lesz a támadó, de ha ilyen sérüléseket okoz neki, akkor valószínűleg az lenne az első dolga ahogy kijön a sebészetről, hogy bosszútálljon... két fillért nem adnék szegény nő életéért... :(

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.03. 18:24:30

@pihe**: ha bemegy a sebészetre, akkor ott nyilván értesítik a rendőrséget, ha látják, hogy ilyesmi van rajta

Amúgy pedig senkinek sincs választása, hogy hova születik a Földön, úgyhogy nem mindig csak a nő saját elhatározásától függ, hogy hova teszi be a lábát.

Egyébkény a találmány magányos támadóval még működhet, de egy csoporttal szemben már szerintem is megbukik, hiszen a többiek nyilván bosszút állnak majd.

kaqxar 2009.12.04. 13:51:43

és akkor mi van, ha egy nő akar bosszút állni valakin? simán mondhatja később, hogy őt bizony megerőszakolták, pedig ő engedte be a "medvét a barlangba". olyan, mintha máris bizonyítékként kellene kezelni, ha valaki egy ilyennel sétál be az ügyeletre.
egyébként abszolút nem vagyok híve az ilyen brutális megoldásoknak, de némely eset bizony bennem is felveti azt az igényt, hogy a támadónak le kellene vágni tőből.
egyébként erről az jut eszembe, amit valahol olvastam (lehet, hogy itt?), hogy Csehországban a szexbűnözők és aberráltak gyógyítására használják a gyógyszeres kasztrálást a páciensek kérésére és legnagyobb megelégedettségére. ez akár megoldás is lehetne.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.04. 19:09:08

@kaqxar: ezt én is olvastam, hogy egyes pedofilok kérik a kasztrásáluskat, de nem hiszem, hogy az erőszakolók körében ez olyan általános lenne

De persze nem vagyok ellene a kényszerkasztrálásnak sem, ha rábizonyul a dolog.
süti beállítások módosítása