Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

Hatékonyabb megbeszélések csengővel

2009.12.20. 19:11 blogíró

Az olvasók közül bizonyára már sokan vettek részt munkahelyi megbeszéléseken, vagy mítingeken, ahogy szépen, angolosan mondani szokták. Aki volt már ilyen összejövetelen, az tudja, hogy néha kínszenvedés végigülni őket. Sokszor a végtelenségig húzódnak, csaponganak, az ember néha arra eszmél, hogy fogalma sincs, miről van éppen szó, és alig várja már, hogy vége legyen.

Nemrég a tudatosság fejlesztéséről néztem egy Google-előadást, ami önmagában is érdekes volt, ajánlom megtekintésre, de most csak egy vonatkozó részletét emelem ki. Az előadó az egyik ponton megemlítette, hogy a vállalatvezetőknek, akikkel kapcsolatba kerül, szokott adni egy csengőt azzal a használati utasítással, hogy a fél-, egyórás megbeszélések előtt az első öt percet töltsék úgy, hogy a csengőt hallgatják, és közben mindenki figyelje a gondolatait, illetve tudatosítsa magában a többiek jelenlétét. Ez után az öt perc után szerinte egészen másként folyik majd a megbeszélés, mert az emberek szellemileg is jobban ott lesznek, nem csak testben.

Odatekertem a videót ahhoz a ponthoz, ahol erről beszél, és meg is szólaltatja a csengőt:

Ha nálatok is ráférne a megbeszélésekre egy kis polírozás, és fogékony a hely az újszerű módszerekre, akkor javasolhatod a kipróbálását a főnöködnek (ha te vagy a főnök, annál jobb :). Nem tudom, hány olyan menedzser van, aki könnyen ráállna egy ilyen előzetes öt perces ráhangolódásra, és nem inkább sürgetné a beosztottakat, hogy csapjanak a lovak közé.

Ha nem félsz attól, hogy ezoterikus csodabogárnak néznek majd, akkor dobd be az ötletet a munkahelyeden, és számolj be a kommentekben a fogadtatásáról. :)

2 komment · 1 trackback

Címkék: munka hatékonyság meditáció pszichológia megbeszélés koncentráció meeting csengő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spig 2009.12.25. 19:26:39

A jóga foglalkozások végén szokott az oktató egy kis harangocskát megszólaltatni,és így visszahozni a relaxációból.
Valószínűnek tartom,hogy ilyesféle (meditatív?) alapja lehet,talán az előadó maga is jógázik,és tapasztalta ezt a hatást. (még nem néztem végig a filmet)

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.25. 22:20:32

@spig: Az egész előadás a meditációról szól.
süti beállítások módosítása