Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

Idegenek a föld alatt

2010.08.11. 19:26 blogíró

Sokszor lehet olvasni fórumokon vagy blogokon, hogy valamilyen ügy kapcsán Magyarországot Abszurdisztánként emlegetik. Pedig ha valaki nyomon követi más országok híreit, akkor tudja, hogy közelről nézve minden ország egyfajta Abszurdisztán, csak mindegyik másképpen az. Itt van például az alábbi, ebbe a kategóriába tartozó eset bolgár barátainktól:

Bulgáriában a 90-es évek elején ásni kezdett a hadsereg egy falu közepén. Az ásatás először állítólagos rejtett kincsek felkutatását célozta, mindaddig, amíg egy nő jelet nem kapott a földönkívüliektől, hogy a világ első intelligens élőlénye a falu alatt van eltemetve. Egy híres látóasszony is megerősítette az információt: "odalenn egy lény van... nem férfi, nem asszony, hanem "egy sárga majom"... mit akartok vele?" Az ásatás alatt az idegenek tovább üzengettek a nőn keresztül, hogy hamarosan eljönnek ők is megnézni a munkálatokat, és mellékesen megemlítették azt is, hogy rendkívül fejlett bolgárok élnek mindenfelé az Univerzumban. A földönkívüliek betartották az ígéretüket, ugyanis egy UFO valóban felbukkant, melynek tömegek voltak szemtanúi, a falusiak mellett a katonák is, akik az ásást végezték.

2 év alatt a bolgár hadsereg több millió levát költött el a kiásott alagútra, amit végül lezártak. Az okok között szerepelt, hogy a geológusok szerint áradásveszély volt egy földalatti folyó miatt, de nem mellékes az sem, hogy semmilyen eredményt nem hozott az egész ásatás, és emiatt a katonaság kínosan érezte magát. 1992-ben a projektet az illetékes miniszter megszüntette, és a lyukat vonakodva ugyan, de feltöltötték betonnal. 2007-ben egy TV-csatorna utána akart járni az ügy részleteinek, de, mint kiderült, az esettel kapcsolatos dokumentumok és felvételek nagy része nyom nélkül eltűnt a bolgár hadsereg főhadiszállásáról.

A wikipédiás cikk semmilyen forrást nem tüntet fel, de a Google fordítója szerint a bolgár wiki oldal is említi a történetet, illetve a falu angol nevére a kereső is ad ki találatokat a témában, úgyhogy aki akar, az utánajárhat a sztorinak.

Mindenesetre ha az UFO-k valójában nem is jártak ott, annyi elmondható, hogy bár van nálunk korrupció bőven, a metrót sose fogják befejezni, és még lehetne sorolni, de legalább a mi katonaságunk nem ás két évig lyukat a földbe idegeneket keresve egy médium instrukciói alapján, úgyhogy azért vannak helyek, amelyek abszurditásban simán felveszik velünk a versenyt. :P

5 komment

Címkék: ufó abszurd

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budahazyj 2010.08.13. 15:19:47

Egyetertek veled, s eszembe jutott az Irorszag-i eset, mikor a halaszati tamogatast ugy jatszottak ki, hogy a hajo nevet atfestve masik kikotoben kikotve egy hajo utan 4-5-szor vettek fel penzt a becsuletes Ir halaszemberek az EU-tol. Szoval a trukkozesert senki sem megy a szomszedba.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.13. 22:24:03

@budahazyj: Ez is jó példa, de nem csak ilyenekre gondoltam. Amerikában például van olyan, hogy 4 éveseket vádolnak szexuális zaklatással:

www.kxxv.com/Global/story.asp?S=5785699&nav=menu509_3

Ez talán nem abszurditás? Ehhez képest a korrupció semmi. Ebből a szempontból Amerika sokkal inkább Abszurdisztán, mint mi.

budahazyj 2010.08.14. 15:27:11

@blogíró: Amilyen sarkabol kifordul vilagban elunk gyakran azt gondolom, hogy megerdemelnenk egy masodik ozonvizet. Iszonyatosan elfelejtettuk, hogy honnan jovunk es azt is, hogy hogyan kellene elnunk. De lehet, hogy csak rossz napom van. :-)

2010.08.15. 00:12:32

@blogíró: "Amerikában például van olyan, hogy 4 éveseket vádolnak szexuális zaklatással"

meg olyan is, hogy 14 es 18 ev kozti fiatalokat vadolnak pedofiliaval. merthogy nemcsak le mereszeltek fenykepezni magukat mezitelenul, hanem ezeket a kepeket meg tovabb is kuldtek a barataiknak mmsben/emailben.
az itelet utan mehetnek a bortonbe, a pedofilok szamara elkulonitett reszbe. ha eddig nem voltak mentalisan serultek, akkor ezutan majd tutibiztos azok lesznek, ugyhogy sok ev tavlatabol, amikor a szabadulasuk utan ismet visszakerulnek pedofil nemi eroszak miatt, akkor a birok majd bologathatnak, hogy ugyemijenigazunkvolt...

btw, most talaltam ra a blogodra, es ugylatom jonehany honapnyi olvasnivalot adtal, thx :)

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.15. 09:26:48

Kellemes olvasgatást. Legalább valaki olvassa majd a régi bejegyzéseket is. B)
süti beállítások módosítása