Friss topikok

  • Eva950: Ez a drága ember vajon meddig élt? Lényeg az, hogy gyors volt. Szegény beteg nem szenvedett sokat. (2011.03.12. 17:36) A leggyorsabb késforgató a sebészek között
  • kaqxar: @blogíró: nagyon várom a folytatást. addig a régiekkel szórakoztatom magam. meg talán a tedes vid... (2011.03.08. 10:29) Hogyan működik a zene?
  • Eva950: Kipróbáltam, furcsa. Kábítószer közeli élmény: Régebben történt. Kórházban voltam, megműtöttek. Mi... (2011.02.11. 22:59) LSD szimulátor
  • blogíró: @UnA: a tolerancia ebben a tekintetben olyan, mint liberalizmus. Elsőre jó ötletnek tűnik, de időv... (2011.02.11. 21:49) Az élet paradoxonai
  • blogíró: Igen, így is lehet értelmezni, mindenesetre elég bizarr rajzfilm. :) Aki nem tudja, milyen gonosz... (2011.02.09. 17:43) Csak az egyik orrlyukad működik

A kevésbé előnyös vonások több férfit aktivizálnak

2011.01.11. 21:56 blogíró

Nem tudom, járnak-e erre társkereső hölgyek, de ha esetleg igen, akkor talán érdekelheti őket az a trükk, amit az egyik nagy külföldi társkereső oldal hámozott ki a felhasználók adataiból. A blogbejegyzésükben részletesen le van írva az analízis, itt csak röviden összefoglalom az eredményeket.

Az egyik következtetésük az, hogy minél inkább megoszlik a férfiak véleménye egy nő külsejét illetően, annál több esélyt adnak neki. A vizsgált társkereső oldalon a felhasználók pontozhatják egymást, és a pontszámok elemzésekor az derült ki, hogy ha két nő átlagos pontszáma nagyjából ugyanannyi, akkor az kap kettőjük közül több üzenetet, akinél jobban ingadoznak a pontszámok. Vagyis például ha egy 1-5-ös skálán az egyik többségében 3 vagy 4 pontot kap, míg a másik 1-et vagy 5-öt, akkor a másodikat több érdeklődő fogja megkeresni.

Ha a nő helyes (cute), akkor a férfiak kevésbé foglalkoznak vele. Az eredmények szerint a legtöbb üzenetet azok kapják, akiket maximálisra (5) pontoztak. Viszont azoknál, akik 4-est kapnak, jobban visszaesik az üzenési hajlandóság, mint azt a csupán eggyel gyengébb pontszám indokolná.

A vizsgálódók játékelméleti alapon úgy magyarázzák az eredményt, hogy ha a férfi úgy gondolja, hogy a többieket nem érdekli a célszemély, akkor inkább bepróbálkozik, hiszen így kevesebb potenciális vetélytárssal kell megküzdenie. Ha valaki nem bombázó, de helyes, akkor még mindig nagy lehet rá az igény a többi férfi körében, ami nagyobb konkurenciát jelent.

A cikk végkövetkeztetése az, hogy a fentieket figyelembe véve a nőknek nem arra kell törekedniük, hogy a társkeresőre feltett képeiken elleplezzék azokat külső vonásokat, amikről azt gondolják, hogy a férfiaknak nem jönnek be (tetoválás, túlsúly, nagy orr, stb.). Éppen ellenkezőleg: ki kell az ilyesmit hangsúlyozni, hiszen így jobban megosztja a férfiak véleményét, és ennélfogva jobban motiválja azokat a férfiakat a kapcsolatfelvételre, akiknek amúgy bejön az alany.

Ha a kedves olvasó nőnemű társkereső, vagy van ilyen ismerőse, akkor érdemes lehet bevetni/megosztani vele ezt a trükköt, mert ha elfogadjuk a statisztikai elemzés eredményét, akkor ez legalább a kezdeti kontaktust megkönnyíti. Utána még úgyis sok buktató jöhet. :P

A társkeresőző férfiolvasók pedig azt a tanulságot vonhatják le, hogy nyugodtan rá lehet hajtani a helyes lányokra is, mert a többi vetélytárs a jelek szerint inkább a könnyebb célpontot választja, és így előfordulhat, hogy a gyakorlatban éppen a helyes lányoknál kisebb a konkurencia. B)

3 komment

Címkék: férfi társkeresés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xterm 2011.01.12. 00:45:31

Ne haragudj, de ez komplett baromság.

" A vizsgált társkereső oldalon a felhasználók pontozhatják egymást, és a pontszámok elemzésekor az derült ki, hogy ha két nő átlagos pontszáma nagyjából ugyanannyi, akkor az kap kettőjük közül több üzenetet, akinél jobban ingadoznak a pontszámok."

TEHÁT, ha mindkét nő átlaga három, de az egyik csak hármasokat kap és mondjuk az írási hajlandóságnak 4 a küszöbértéke, mivel senkitől sem kapott 4-t, ezért nem kap levelet.
Viszont, ha az átlag a váltakozás miatt nagy, akkor sok embertől kap 4-5-t, azok pedig küldenek levelet... A levélküldés azonban láthatóan nem függ az átlagtól.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2011.01.12. 06:58:40

@xterm: miért haragudnék, nem én találtam ki, csak írtam róla :)

Most még félig alszom, úgyhogy a második felével kapcsolatban azt javaslom, hogy olvasd el az eredeti cikket, mert ott részletesen végigvezetik a dolgot.

a kis lebowski 2011.01.12. 10:35:55

Szerencsére már nem érint ez a téma, de azért kíváncsi lennék, hogy a férfiakkal kapcsolatban van-e hasonló előrejelzés :)
süti beállítások módosítása